Hz. Enes b. Malik (r) diyor ki; ن الارض تنادي كل يوم بعشر كلمات و تقول؛ يا ابن آدم! و تسعي على ظهرى، و مصيرك فى بطنى و تعصى على ظهرى، وتعذب فى بطنى و تضحك على ظهرى، وتبكى فى بطنى و تفرح على بطنى، و تحزن فى بطنى و تجمع المال على ظهرى، و…
Mehmed Fuad KÖPRÜLÜ
Manevi ve ahlaki faktörler olmadan Ulus dediğimiz toplumsal kuruluşun var olabilmesine imkan yoktur. Ord. Prof. Dr. Mehmed Fuad KÖPRÜLÜ (1890 – 28 Haziran 1966) TÜRK EDEBİYATI TARİHÇİLİĞİ’nin ilmî kurucusu, TÜRKOLOJİ’de yeni ufuklar açmış ilim otoritesi… Başta Edebiyat ve Tarih olmak üzere çeşitli alanlarda büyük birikimi olan bir ilim adamı… Demokrat Parti kurucularından ve Başbakan…
Peyami SAFA
Vazgeçilmez sanma kendini, toprağın altı kendini vazgeçilmez sananlarla dolu… Yaşlanarak değil, yaşarak tecrübe kazanılır. Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır. Aşk mücadelesi içinde olma, mücadele aşkı içinde ol! Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan daha fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. Delilik şüphesiz aptallıktan iyidir… Delilik; var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise…
İsmet ÖZEL
Biz şirkten arındırıldığımız için Müslümanız, Allah’a inandığımız için değil! Kendine karşı dürüst kalmaktan daha değerli bir vasıf bilmiyorum ben. İkna edilmişlerle yola çıkılmaz. Yola inanmışlarla çıkılır. İkna edilenler, yola çıktıklarında da ikna edilirler. Yolumuz birbirimizi anlamaktan geçmiyorsa, hiçbir yere varamayacağız demektir. Kafa karışıklığı iyidir, insan bir kafası olduğunu anlar. İnsanlarla ateşle dost olduğun gibi dost…
Ebu Nasr el-FARABİ
* Fazla fedakarlık kişinin kendi kendisinin kul hakkına girmesidir. * Zamanın ters, sohbetin faydasız, her reisin bezgin olduğunu ve her başın bir ağrı taşıdığını görünce evime kapanıp şeref ve haysiyetimi korudum ve şeref olarak buna kanaat ettim. Ebu Nasr el-Farabi (258/871 – 339/950) Paylaş
İbn Rüşd
Hasan el-Benna
Şeyhu’r-Reis İBN SİNA
Düşünmeden öğrenmek faydasız, öğrenmeden düşünmek tehlikelidir. Kendinin ne olduğunu bilen insanlar, bazı kendini bilmezlerin kendisi hakkında söylediği sözlerden etkilenmezler. İlim ve sanat, itibar görmediği milletleri terk eder. Hayatın genişliği, uzunluğundan daha önemlidir. Hiç kimse, görmek istemeyenler kadar kör değildir. Şeyhu’r-Reis Ebu Ali b. Sina rh.a (980-1037) Paylaş
Nuri PAKDİL
Tüm kurumları Avrupa’dan almak hastalığına tutulalı beri, tarihimizi okumaz olduk. Kendi tarihine yabancı kuşaklar yetişti Türkiye’de. Geçmişle aramıza bir Avrupa setti inşa ettik. Ve hiç utanç da duymadık bu setti inşa ederken. Hüzün; hissedilmesi kolay olmayan, çok narin, ince bir sestir. Yapayalnız dolaşıyor bu çağın insanı. Çünkü birlikte yürüyecek kadar güvenmiyor kimse birbirine… Sözümüz eksik,…
Nureddin TOPÇU
Hak bildiğiniz yolda yalnız yürüyebilecek kadar güçlü olunuz. Bizim hareketimiz mes’uliyet hareketidir. Davamız hayata uymak değil, hayatımızı Hakk’a uydurmaktır. Çeyrek asırdan beri çocuklarımıza öğretilen müşahede metotları, bu nesilleri ancak yem’ini ve yerini iyi seçmesini bilen hayvan seviyesinden yukarı yükseltemedi. Talebe, hakikat peşinde koşmayı meslek edinen insandır. Gayesi manevi olgunlaşma olan bir mesleğin insanıdır. Mekteplerin diploma…