http://karabukmeydanhaber.com/rasulullahin-mujdesi.../Vaktiyle “Roma’nın Fethi” başlığıyla bir köşe yazısı kaleme almıştım…
Bu yazımın linki bu paylaşımın en altındadır. Özet okumak isteyenler linke tıklayabilir. Daha geniş ve analizi ile birlikte okumak isteyenler ise “Tevhid Ehli Müslümanlar Vahdet Ehli de Olacaklar mı?” adlı yazımı okuyabilirler. (Bkz: İrfan BAYIN, Kur’an ve Sünnet’in Gölgesinde, Batman: Yafes Yay. 2021, s. 392-422)
Yazı esasen “hadis inkarcılarına reddiye” amaçlı idi. Ancak bu vesile ile okurlarıma Rasulullah (sav)’in kendisinden asırlar sonra yaşayacak Müslümanlara büyük hedefler gösteren yönüne, stratejisine ve geniş ufkuna (fetanet) işaret etmek istemiştim. Bunu da tıpkı “İstanbul’un (DOĞU ROMA) Fethi” müjdesi gibi, çok az kimsenin bildiği, Müslümanların büyük bir kısmının maalesef haberdar bile olmadığı bir büyük müjdesi olan BATI ROMA’nın, yani Avrupa’nın Fethine dair kıyıda köşede kalmış fakat çok önemli bir hadis-i şerifine de dikkat çekerek ortaya koymaya çalışmıştım.
Dilerseniz şu an yazdıklarımı okumaya ara verip önce linke tıklayarak söz konusu köşe yazımı okuduktan sonra bu noktadan itibaren kaldığınız yerden itibaren devam ediniz…
—————————-
Bakın neler oluyor…
Newyork’tan Chicago’ya, Washington’dan Kolerado’ya kadar Büyük Şeytan ABD yönetimindeki eyaletlerde… Londra’dan Berlin’e, Amsterdam’dan Paris’e, Brüksel’den ROMA’ya kadar Avrupa’nın en büyük metropolleri ve başkentlerinde… Sen Petersburg’dan Moskova’ya Rusya’nın birçok şehrinde… kısacası ROMA şehrinin SEMBOLİK olarak temsil ettiği tüm Batı dünyasında insaf ve vicdan sahibi milyonlarca insan hergün şehirlerin en büyük meydan ve caddelerinde sokaklara dökülüp SİYONİST İSRAİL’i Gazze katliamından ve soykırımından dolayı yoğun bir biçimde protesto ederken “Free Palestine” diyerek FİLİSTİN DAVASI’na destek veriyor.
Bu milyonların çoğu kendi halinde yaşayan Hıristiyanlardan oluşuyor. Batı dünyasını yönetenleri yöneten “gizli dünya devleti” dediğimiz o karanlık güçler, IŞİD vb. kendi icad ettikleri paravan terör örgütlerinin karanlık eylemleri üzerinden istedikleri kadar İslam’ı terör ile ilişkilendirmek isteyip “İSLAMOFOBİ” çığırtkanlığı yapsınlar! İstedikleri kadar ekran aldatmacası kurgularla “kalabalık” gösterdikleri çapulculara “Kur’an yaktırma eylemleri” yap(tır)sınlar! Dini ne olursa olsun, buna bir kısım Yahudiler de dahil, insaf ve vicdan sahibi milyonlar, hatta milyarlar buna kanmıyor, hak ve adalet için sokaklara dökülüyor, kendilerine dayatılan “terör ile ilişkilendirilmiş İslam” algısını benimsemek yerine HAKİKAT’in peşine düşüyor. İslam’a olan ilgi çığ gibi büyüyor.
Bakın göreceksiniz, sırf hak ve adalet için destek vermeleri dolayısıyla, bir tek kurşun atılmadan Avrupa’sı ile, Amerika’sı ile, Rusya’sı ile tüm Batı dünyası dalga dalga İslam’a girecek! Filistin’e destekleri dolayısıyla Rabbim onlara İslam’ın hidayet kapılarını açacak!
Bu ne demek?
Kıyamet öncesi zuhur edeceği hadis literatüründe belirtilen alametlerden biri olan “GÜNEŞİN BATI’DAN DOĞMASI” demek! Rabbim dilerse elbet kendi yarattığı Güneş’i fiziksel olarak da Batı yönünden doğurup Doğu yönünden batırabilir. Ancak “Güneş” ile kastedilenin İSLAM olduğunu düşündüğümüzde bu, İSLAM’IN BATI DÜNYASINDA GÖNÜLLERE NAKIŞ NAKIŞ İŞLEYEREK YÜREKLERİN FETHEDİLMESİ demek!
Siyonist İsrail, Filistin’i haritadan silmek isterken, tüm dünya Filistin üzerinden (Müslümanlara bakarak değil, fakat) gerçek bir biçimde İslam ile tanışmaya başlamasına sebep oldu!
Allah öyle büyük ki; 10 bin masum insanın, sabî bebeğin şehadeti üzerinden kafirleri bile dinine işte böyle hizmet ettirir!
Diğer yandan Müslümanların yoğun yaşadığı coğrafyalarda Müslüman halkların büyük bir çoğunluğu elbette Filistin için her türlü mücadeleyi veriyor, fazlasını yapmaya hazır oldukları da apaçık ortada. Tunus’tan Cezayir’e, Karaçi’den Beyrut’a kadar birçok Müslüman ülke başkentlerinde, İstanbul’dan Diyarbakır’a Bursa’dan Karabük’e tüm Türkiye sathında Müslümanlar Filistin’de direnişe destek veriyor. Fakat Müslüman halkları yöneten başta Suudi Aşireti olmak üzere kukla yönetimler ise maalesef üç maymunu oynuyor. Hatta bir kısmı gizli gizli, bir kısmı açık açık Siyonist Terör Devleti ile yeni yeni anlaşmalar bile imzalıyor.
Yani Filistin Meselesine, Kudüs Davasına sahip çıkmak, Gazze’de yaşanan felâkete karşı mücadele vermek; bastırılmak istenen Müslüman Halklar ile Batı meydanlarını dolduran Hıristiyan halklara kalmış durumda.
Yüce Allah’ın kimseye, ama hiç kimseye, hiçbir millete asla borcu yoktur! Aziz ettiğini zelil edebileceği gibi, dalalette olana hidayet de verebilir. Nitekim Fatiha Suresi’nde “Dâllîn (yolunu sapıtmış olanlar)” ile kastedilenin Hıristiyanlar olduğu yönünde neredeyse icma düzeyinde müfessirler arasında görüş birliği var. Bu hususta Rabbimiz buyuruyor ki;
“-De ki: ‘-Ey mülkün (her şeyin ve egemenliğin) gerçek sahibi olan Allahım! Mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden çekip alırsın. Dilediğini yüceltirsin, dilediğini de alçaltırsın. Her türlü iyilik senin elindedir. Hiç kuşku yok sen her şeye kâdirsin.(3/Âl-i İmran-26)
Rabbimiz bir başka ayetinde buyuruyor ki;
“-Eğer Allah dilerse, sizi yok eder ve sizin yerinize yeni bir halk yaratır.” (35/Fâtır-16)
Biz her Cuma Hutbesinde ne okuyoruz!
MEN YEHDİ’LLAHU FELA MUDİLLE LEH, VE MEN YUDLİL FELA HÂDİYE LEH. Yani; “Allah’ın hidayet verdiğini kimse saptıramaz, Allah’ın saptırdığına kimse hidayet veremez!
El-Hasıl: Bu ülkede “Madem çok seviyorsunuz, o halde buyurun Gazze’ye gidip Allah ile birlikte siyonistlerle siz savaşın! Filistinliler toprak satıp şimdi pişman olduysa bize ne!” gibi zırvalar sayıklayan gafiller, İslam dünyasının satılmış kuklaları, “Aziz Millet” diye anılırken, “zillet” ile anılarak rütbelerinin sökülmeyeceğini asla zannetmesinler..!
Son olarak şunları söyleyip yorum ve değerlendirmeyi Siz Saygıdeğer Dostlarıma bırakarak yazmı bitireyim…
■ Filistin artık İslam’a girişin kapısıdır.
■ Gazze artık kendisine destek verenlere hidayet yoludur.
■ Kâbe, namazın kıblesi ise, Mescid-i Aksa da artık vicdanın kıblesidir. Namazın kıblesine yüzünü dönüp de vicdanın kıblesinden yüz çevirenlerin pusulası bozuktur.
■ Hamas artık bir turnusol işlevine sahiptir.
■ Ebu Ubeyde artık Ebu Ubeyde’den ibaret değildir. (Bu konuyu inşaallah bilahare işleyeceğim)
Rabbim şuurlu Müslümanlara güç ve kudret, şuursuz/gafil Müslümanlara akıl ve fikir, İslam’dan başka dinlere mensub olup da vicdanı sağlam milyonlarca adalet ve haktan yana direnişe destek olan milyonlarca insana iman, hidayet ve selamet ihsan eylesin.
Rabbim zalimleri ve zulme rıza göstererek zalimlerin destekçilerine de hidayet ve ıslah nasip eylesin. Buna imkan kalmadıysa hepsini kahr u perişan eylesin…
İzmir İl Vaizi